Match nummer ett – allt gick planenligt för Italien; en stabil 2-0-vinst över Danmark. Tre pinnar inkasserade och tre till hade inneburit att slutspelsutsikterna var ljusa.

Istället tappade italienarna stort; föll med 1-3 efter två hyfsat sena mål från Tjeckien, som förvisso stod för en imponerande insats över 90 minuter – men med den skillnaden som råder, spelare för spelare, ska en sådan match inte förloras.

Tyskland har, precis som väntat, närmast briljerat i de inledande matcherna och de plitas ut som den främste utmanaren till favoriten Spanien om EM-titeln. Två matcher har betytt två vinster, dito hållna nollor och fem mål framåt. 2-0 över Tjeckien och 3-0 över Danmark. Enkelt och stabilt.

Men viss fara finns fortfarande för Tyskland. Om de skulle förlora med lite större siffror, kan de först och främst petas ner till andraplatsen – även tredje, i teorin – och där inte ens vara den bästa tvåan i turneringen. Således missad slutspelsplats. Minst en pinne här och förstaplatsen är säkrad.